Ik ga kamperen op Camping Houtum en neem mee?

Willen jullie binnenkort gaan kamperen? Heb je al eens aan ‘De Kempen’ gedacht? Deze mooie streek is voor sommige kampeerder nog een verborgen schat op camping gebied. Gelukkig gaat hier binnenkort verandering in komen want de Provincie Antwerpen wil van de Kempen dé kampeerbestemming van Vlaanderen maken. Camping Houtum ligt in Kasterlee in het hart van De Kempen. Midden in het groen en naast de Kleine Nete hebben wij onze camping opgebouwd.

Zijn jullie al professionele kampeerders of is dit jullie eerste keer? Bij ons zijn beide groepen meer dan welkom. Van ver of dicht bij, jong of oud, singles, koppels, gezinnen of families, ze vinden allemaal de weg naar Houtum.

De vraag is alleen, wat heb je allemaal nodig wanneer je bij ons komt kamperen? Wat mag je absoluut niet vergeten? Om het zo eenvoudig mogelijk te houden, hebben we een checklist gemaakt. Zo leer je gelijk onze camping een beetje kennen. Ideaal toch?

Wat is een must-have om mee te nemen:

  • Eigen tent/vouwwagen/mobilhome/caravan, dit slaapt vooral gemakkelijk,
  • Persoonlijke spullen, dan voelt het gelijk als thuis aan,
  • Goed humeur, ook leuk voor de andere kampeerders,
  • Een blauwe eurostekker, zodat je elektriciteit krijgt.

Wat natuurlijk ook kan, is dat je bij ons een accommodatie huurt voor één of meerdere nachten. Druk hier naar onze verhuuraccommodaties.

Nog een paar handige tips:

  • Kom aan met daglicht, zodat je voldoende tijd hebt voordat het donker wordt.
  • Leer onze kampeerplaatsen vooraf kennen, zodat je de verschillen tussen onze basisplaatsen, camperplaatsen en comfortplaatsen kent. Hierdoor sta je gelijk op je gewenste plaats.
  • Reserveer van te voren, waardoor jullie gegarandeerd een kampeerplaats hebben.
Kampeerplaats op camping Houtum

Naast deze kleine checklist hebben wij ook even een opsomming gemaakt over Camping Houtum. Zo leer je ons gelijk beter kennen en weet je wat je zoal mag verwachten wanneer je bij ons komt kamperen. 

Bij ons op het terrein

Café de Congé

In ons seizoen (april t/m augustus) is ons café dagelijks geopend voor onze campinggasten en ook van wandelaars en fietsers van Kasterlee en omstreken.

Wij staan ook wel bekend als fietscafé, aangezien onze streek geliefd is bij de fietsers. Bij ons kan je heerlijk genieten van ons zonneterras of binnen zitten in de airco.

Van september tot november zijn we enkel in de weekenden geopend.

In Café de Congé hebben we enkele café- en gezelschapsspellen, denk aan: vogelpik (dartbord), tafelvoetbal, kaarten en andere bordspelletjes en een biljarttafel. Ook hebben we een boekenkast vol met ruilboeken, zodat de kampeerders onderling kunnen wisselen.

Petanque en beachvolleybal

Achter Café de Congé hebben wij een grote petanquebaan en beachvolleybalveld aangelegd. Deze mag je als kampeergast gratis gebruiken. Geen petanque ballen of volleybal bij je? Geen probleem, deze mag je ook gewoon gratis tijdens het kamperen van ons lenen.

Gratis WIFI

Over het gehele kampeerterrein, in onze huuraccommodaties en in Café de Congé hebben wij gratis wifi voor onze kampeergasten. De wifi-verbinding is redelijk sterk maar is vaak afhankelijk van je locatie, of je binnen of buiten zit, je eigen toestel en de hoeveelheid gebruikers.

Vaste gasten camping

Naast onze toeristische kampeerplaatsen, hebben we ook een vaste gasten gedeelte. Deze gasten komen op verlof in een chalet of stacaravan. We hebben zo’n 100 jaarplaatsen.

WC papier in ons sanitair

Op onze camping hoef je niet meer met een wc-rol onder je arm over het terrein te wandelen. Mocht je dit echt graag willen, dan mag dit natuurlijk. Het is in ieder geval niet nodig. In iedere toilet hangt een wc-rol op je te wachten.

Wasmachine en droger

Ben je hier voor een langere periode of op doorreis en je wilt graag kleding en/of handdoeken wassen, dan kan dit met het SEP-pasje (dezelfde kaart als die van de douche en om te afwassen) de machines aanzetten. De machines zijn geschikt voor maar liefst 9 kilo en de meeste programma’s zijn binnen het uur afgerond. Hierdoor kunnen veel campinggasten achter elkaar de machines gebruiken.

Bij de receptie

Wandelen en fiets routes

Bij ons op de receptie hebben wij meerdere routes voor je klaar liggen. Dit zijn zowel wandel- als fietstochten. Tijdens het inchecken vragen wij aan onze gasten waarvan ze graag een folder van meewillen. Rondom Kasterlee is er zoveel moois te ontdekken. Bekijk onze plattegrond om de dichtstbijzijnde wandel- en fietsknooppunten te ontdekken!

Folders voor activiteiten/ steden/ bezienswaardigheden

Voor ieder wat wils, hebben wij een folder liggen. Dit kan zijn van een stad verderop, wat te doen in heel Vlaanderen of in de Kempen.

De broers Van Eycl

Vriendelijke uitbaters met jarenlange ervaring

Ondertussen bestaat de camping al bijna 50 jaar en zijn wij (Jakke en Vic)  de uitbaters geworden in 2011. Wij hebben jarenlange ervaring omdat ons vader hiervoor altijd de uitbater is geweest, samen met zijn vader en broers en zussen. Wij zijn hierdoor letterlijk opgegroeid op de camping. Nu doen wij dit samen, helpen beide partners en zijn wij het van plan om dit nog jaren met veel plezier te doen.

De broers hebben versterking gekregen van een heel team. In de afgelopen jaren zijn ze meervoudig verdubbeld.

Nog een paar leuke weetjes over kamperen op Camping Houtum:

Vrienden Kring Houtum

Wij als camping hebben het geluk dat we een toffe groep vrijwilligers hebben staan op onze vaste jaarplaatsen. Deze groep heet de VKH, vrienden kring Houtum. 

Meerdere keren tijdens het seizoen organiseren zij voor al onze campinggasten activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan wandelingen, bingoavonden, kaartavonden, maar ook special dagen tijdens de zomer. Bekijk hier de agenda vol met activiteiten >>

Sep-kaart

Zoals je al eerder hierboven kon lezen, kan je de wasmachines aanzetten met een speciale SEP-kaart. Naast de wasmachines, kan je deze kaart op alles gerelateerd water gebruiken. Denk aan douches, afwaswater en dus ook op de wasmachine en droger. Ideaal toch? Je krijgt een soort debetkaart en die kan je steeds weer opladen.

Domein de Putten

Aan de achterzijde van de camping, hebben wij onze collega’s van brasserie Moe Marie en ’t tofste speelhuis (binnen- en buitenspeeltuin) zitten. Als Camping hebben wij een groot geluk met De Putten op ons domein.

Je kan daar heerlijk tafelen of terecht voor een kleine hap. Liever een grote groepsactiviteit?  Op het grote grasveld kan je met een eigen gewenst aantal boerengolven. Altijd succes en een slappe lach verzekerd. Voor de jonge kinderen, hebben ze daar ook een geitenweide. Mocht je het leuk vinden, dan kan je binnen speciaal voer kopen om de geitjes te voederen.

Verhuur accommodaties 

Naast 60 toeristische kampeerplaatsen en 100 jaarplaatsen hebben we ook zeven verhuur accommodaties, onderverdeeld in vijf types. Het grote verschil tussen de accommodaties is de uitrusting en het aantal personen dat er kunnen verblijven.

Header

Aantal personen:

Type:

Grote:

Lijsterbes

2 personen

Cabin

10 m²

Witte Linde

4 personen

Tiny-House

24 m²

De Kleine Eik

4 personen

Chalet

47 m²

De Grote Eik

6 personen

Chalet

47 m²

De Hoogstam

4 personen

Tipi Tent

20 m²

Naast in de warme maanden, zijn er ook drie accommodaties (de Witte lindes en de Lijsterbes) die in de wintermaanden te huur zijn. Deze zijn voldoende geïsoleerd, waardoor je heerlijk kunt winterkamperen.

In een notendop hebben wij u al het hoognodige vertelt over onze camping. Het rest ons dan ook te vragen: wanneer kom je bij ons kamperen?

Tot binnenkort op camping Houtum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *