Ontdek de regio

Kasterlee

Laat je zintuigen prikkelen en geniet met volle teugen van de prachtige natuur in Kasterlee. Het is hier dé ideale plek om te fietsen of te wandelen, maar ook om te genieten van een heerlijk hapje of drankje in één van de 90 Kastelse horecazaken.

Een mens zou bijna denken dat Kasterlee het einde van de wereld moet zijn, met zoveel natuur. Niets is minder waar! Perfect bereikbaar via de E34 en E313 kan je op iets minder dan een uur in steden als Antwerpen, Hasselt en Eindhoven geraken. Ideaal dus ook voor de reiziger die op weg is naar het zonnige zuiden.

Ook kinderen beleven de allerleukste tijd in Kasterlee. Vanaf 1 april zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Kleine Nete

Voor alle info omtrent Kasterlee, ga naar www.visitkasterlee.be of vraag naar de mogelijkheden op de receptie of het Infokantoor van Kasterlee.

Fietsen, wandelen, mountainbiken, kajakken, ...

Hou je het graag sportief? Bekijk dan volgende links om alvast helemaal voorbereid naar Houtum af te zakken:


Dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen kan je in de Kempen fietsen naar hartenlust. Wij zijn gelegen tussen knooppunt 87 en 88. Gebruik de routegenerator om een route uit te stippelen of spring even binnen bij de receptie voor tips en themaroutes.  

Net zoals voor het fietsen zijn er ook wandelknooppunten. Wij liggen midden in het wandelnetwerk 'De Kempense Heuvelrug'. Van de Netevallei tot de zandduinen, van velden en weiden  tot de bossen: hier vind je werkelijk alles. Wij zijn gelegen tussen knooppunt 1, 20 en 69. Gebruik de routegenerator om een route uit te stippelen of vraag de beste tips aan de receptie. 

De Kleine Nete is uniek in Vlaanderen: het is de enige waterloop waar je mag kajakken én waar geen gemotoriseerd vervoer toegestaan is. Het is geen wilde stroom maar een rustig kabbelende rivier, ideaal voor een relaxte afvaart. Voor lange tochten fiets je best tot aan de Watermolen van Retie en boek je een kajak bij 'Kempen Kayaks'. Of je wandelt tot bij onze buurman van 'Netherust' waar je eveneens een 1-, 2- of 3-persoonskajak kan huren en de Nete op kan varen richting Retie en terug.  Reserveren kan via hun website www.netherust.be . Tijdens het seizoen alle dagen geopend.

De Kempen staat bekend voor de zanderige grond waar 'De kempenaar' in geworteld is: een uitdaging voor menig mountainbiker. Dat levert ons mountainbike kampioenen op tot wereldniveau. Wil je je er zelf ook aan wagen? Maak dan je eigen route met deze planner. Starten doe je aan sporthal Duineneind, minder dan een kilometer van bij ons vandaan.

De Antwerpse Kempen

Wij voelen ons fiere ambassadeurs van een streek die het bezoeken meer dan waard is.

Antwerpse Kempen

Dompel jezelf onder in de gezelligheid van Kasterlee, de authenticiteit van dorpjes als Postel, de geschiedenis van steden zoals Lier en Turnhout of maak kennis met de gemoedelijke Kempense volksaard in de talloze lokale cafés, winkeltjes en op de wekelijkse markten.

Als familiale uitbaters maken we graag tijd voor onze gasten. We doen dan ook al het nodige om je een overgetelijke vakantie te bezorgen en zo goed mogelijk te informeren over de streek.

Wil je al een voorproefje?
Bekijk dan zeker ook de website van Toerisme Provincie Antwerpen: www.kempen.be

Wil je alle campings in de Kempen ontdekken dan kan dat via de website www.kempencampings.be

Kunststeden

Wil je naast al dat natuurschoon toch ook wat cultuur? Bezoek dan de vele grote steden die rondom Kasterlee liggen.

Het oude Hertogdom Brabant en het Graafschap Vlaanderen waren het culturele, politieke en economische centrum van Europa in de volle Middeleeuwen. Daar zijn nog vele restanten van te vinden in de vorm van de talrijke steden die toen ontstonden. Turnhout, Herentals, Lier, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Hasselt, ...

Kunststeden

Bovendien zijn ze vlot bereikbaar met de wagen, of met het openbaar vervoer. De lijnbus (lijn 490 Turnhout - Aarschot) brengt je van aan de bushalte 'Venheide' op de Geelsebaan naar het station van Geel of Turnhout. Deze bushalte bevindt zich op zo'n 900m wandelafstand van Camping Houtum. Vanaf Geel en Turnhout vertrekken er dagelijks diverse treinen doorheen gans Vlaanderen. Aan jou de keuze!