__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-color-3)","hsl":{"h":204,"s":0.74,"l":0.01}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
RESERVEER
Camping Houtum
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"4d9ad":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"4d9ad":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":0,"s":0.01,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"4d9ad":{"val":"rgb(38, 169, 231)","hsl":{"h":199,"s":0.8,"l":0.52,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Ontdek de regio

Kasterlee

Laat je zintuigen prikkelen en geniet met volle teugen van de prachtige natuur in Kasterlee. Het is hier dé ideale plek om te fietsen of te wandelen, maar ook om te genieten van een heerlijk hapje of drankje in één van de 90 Kastelse horecazaken.

Een mens zou bijna denken dat Kasterlee het einde van de wereld moet zijn, met zoveel natuur. Niets is minder waar! Perfect bereikbaar via de E34 en E313 kan je op een half uur in steden als Antwerpen, Hasselt en Eindhoven geraken. Ideaal dus ook voor de reiziger die op weg is naar het zonnige zuiden.

Ook kinderen beleven de allerleukste tijd in Kasterlee. Vanaf 1 april zijn er verschillende activiteiten voor kinderen.

Kleine Nete

Voor alle info omtrent Kasterlee, ga naar www.visitkasterlee.be of vraag naar de mogelijkheden op de receptie of het Infokantoor van Kasterlee.

Fietsen, wandelen, mountainbiken, kayakken, ...

Hou je het graag sportief? Bekijk dan volgende links om alvast helemaal voorbereid naar Houtum af te zakken:


Fietsen kan je in de Kempen naar hartenlust, dit dankzij het knooppunten netwerk van Provincie Antwerpen. Wij zijn gelegen tussen knooppunt 87 en 88, gebruik de routegenerator om een route uit te stippelen of vraag de beste tips aan de receptie. 

Net zoals voor het fietsen zijn er ook wandelknooppunten. Wij liggen midden in het wandelnetwerk 'De Kempense Heuvelrug'. Van de Netevallei tot de zandduinen, van de velden tot de bossen, hier vind je werkelijk alles. Wij zijn gelegen tussen knooppunt 20 en 69, gebruik de routegenerator om een route uit te stippelen of vraag de beste tips aan de receptie. 

De Kleine Nete is uniek in Vlaanderen: het is de enige waterloop waar je mag kano varen maar waar geen gemotoriseerd vervoer toegestaan is. Het is geen wild kabbelende stroom maar een rustige rivier, ideaal voor een relaxte afvaart. Voor lange tochten fiets je best tot aan de Watermolen van Retie en boek je een kayak bij Kempen Kayaks. Of huur voor een uurtje een boot bij onze buurman Netherust als je je wat minder avontuurlijk voelt. Tijdens het seizoen alle dagen geopend.

De Kempen staat bekend voor de zanderige grond waar ons volk in geworteld is. Dat levert ons mountainbike kampioenen op tot wereldniveau. Wil je je er zelf ook aan wagen? Maak dan je eigen route met deze planner. Starten doe je aan sporthal Duineneind, minder dan een kilometer van bij ons vandaan.

De Antwerpse Kempen

Wij voelen ons fiere ambassadeurs van een streek die het bezoeken meer dan waard is.

Antwerpse Kempen

Dompel jezelf onder in de gezelligheid van Kasterlee, de authenticiteit van dorpjes als Postel, de geschiedenis van steden zoals Lier en Turnhout of maak kennis met de gemoedelijke Kempense volksaard in de talloze volkscafés, winkeltjes en op de wekelijkse markten.

Als familiale uitbaters maken we graag tijd voor onze gasten. We doen dan ook al het nodige om je een overgetelijke vakantie te bezorgen en zo goed mogelijk te informeren over de streek.

Wil je al een voorproefje?
Bekijk dan eens de website van Toerisme Provincie Antwerpen: www.kempen.be

Wil je alle campings in de Kempen ontdekken dan kan dat via de website www.kempencampings.be

Kunststeden

Wil je naast al dat natuurschoon toch ook wat cultuur? Bezoek dan de vele grote steden die rondom Kasterlee liggen.

Het oude Hertogdom Brabant en het Graafschap Vlaanderen waren het culturele, politieke en economische centrum van Europa in de volle Middeleeuwen. Daar zijn nog vele restanten van te vinden in de vorm van de talrijke steden die toen ontstonden. Turnhout, Herentals, Lier, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Hasselt, ...

Kunststeden

Bovendien zijn ze allemaal perfect bereikbaar met de wagen, of met het openbaar vervoer. Een bushalte 300 meter van de ingang (lijn 490) brengt je aan het station van Geel of Turnhout. Vanaf daar vertrekken er treinen doorheen gans Vlaanderen, aan jou dus de keuze!