__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"var(--tcb-color-3)","hsl":{"h":204,"s":0.74,"l":0.01}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
RESERVEER
Camping Houtum
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"4d9ad":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"4d9ad":{"val":"var(--tcb-color-0)","hsl":{"h":0,"s":0.01,"l":0.01,"a":1}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"4d9ad":{"val":"rgb(38, 169, 231)","hsl":{"h":199,"s":0.8,"l":0.52,"a":1}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Een verblijf dat je bijblijft...

Dat proberen we elke keer opnieuw waar te maken, voor iedereen.

Ontdekken op eigen tempo

Camping Houtum vormt de perfecte uitvalsbasis om de prachtige Kempense natuur te verkennen. Ontdek de troeven van de streek op het ritme van de kabbelende Nete. Te voet, met de fiets, de mountainbike of zelfs met de kajak of huifkar. Bewegwijzerde wandel- en fietsroutes passeren net voor de deur waardoor je meteen kan aanpikken.

Als familiale uitbaters maken we graag tijd voor onze gasten. We doen dan ook al het nodige om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen en zo goed mogelijk te informeren over de streek.

Vandaag wordt Camping Houtum gerund door de twee broers Jakke en Vic Van Eyck. Omringd door familie en trouwe medewerkers staan ze dag-in dag-uit klaar om het hun gasten naar hun zin te maken. Maar het verhaal van Houtum begon al veel eerder dan dat…

Een stukje geschiedenis 

Anno 1975, in het Kastels gezin Van Eyck-De Ceuster rijpte het fabuleuze idee om een camping op te richten in Kasterlee, waar natuur, landbouw en toerisme in harmonie leven. Al snel herontdekt Kasterlee zich als toeristische trekpleister in de Kempen. De camping kreeg de naam “Houtum” en telde, in 1975, 76 percelen voor residentiële verblijvers. De dankbare ligging temidden van de Kastelse natuur draagde bij tot een toenemend succes en al vlug breidde de camping uit.

1980

De kantine van weleer was een gegeerde locatie voor allerhande verenigingen- en familiebijeenkomsten waardoor de vraag naar organisatie en verzorging van feesten steeds groter werd, de voormalige kantine werd omgedoopt tot Den Eyck. Vandaag is Den Eyck niet enkel feestzaal maar ook seminariecentrum en zondagsrestaurant.

1985

Een nieuw saturatiepunt, zowel voor de camping als de feestzaal. De gebouwen worden uitgebreid zodat recreatie en feesten verder in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.

1990

De verschillen in behoefte voor de recreatie en feestelijke aangelegenheden doen het idee rijpen om voor de groeiende recreatie een nieuwe locatie in te richten. De officiële opening van Domein De Putten wordt in dit jaar gevierd. Domein de Putten herbergt tot op vandaag een buiten- en binnenspeeltuin, een beperkte boerderij en een knusse taverne, alle troeven voor de Kastelse toerist, als dagjesbezoeker of resident op het terrein Houtum.

Een nieuwe toekomst is in zicht 

2001

Slecht nieuws: de toerplekken aan de oevers van de Kleine Nete worden zonevreemd verklaard. Houtum schiet direct in actie om aan een plan te werken om de toerplaatsen in noordelijke richting te verhuizen. Al snel wordt duidelijk dat er ook een nieuwe inrit, receptie, sanitair gebouw en bijhorende horeca dienen te worden gebouwd.

2011

De vergunningen zijn eindelijke rond en de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe terrein worden gestart. De volgende generatie stapt mee in het bedrijf om het project in goede banen te leiden.

2015

De meeste werkzaamheden zijn afgerond en het toerisme boomt terug in Houtum. Naast het nieuwe trekkersveld komen er ook nieuw huuraccommodaties. De toekomst voor Houtum is terug verzekerd!

Waar kind koning is

Je kinderen of kleinkinderen voelen zich in Camping Houtum als een koning te rijk. In onze ruime binnen- en buitenspeeltuin ravotten ze naar hartenlust terwijl je vanop het gezellige brasserieterras je oogappels gadeslaat.

Of wat dacht je van een dagje avontuur in het nabijgelegen Bobbejaanland? Gooien dreigende donderwolken of dikke regendruppels roet in het eten? Geen probleem, onze binnenspeeltuin 't Tofste Speelhuis biedt alles voor overdekt en zorgeloos gezinsvertier.

Ons motto is dan ook: Camping Houtum, een verblijf dat je bijblijft...

Camping Houtum

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Camping Houtum doet haar best om mee zorg te dragen voor de directe omgeving, haar mensen, het klimaat en de planeet als geheel. We deden dat toen we ons nieuw gebouw uittekende door bewust te kiezen om alle ruimtes met warmtepompen te voorzien en geen enkele fossiele brandstof meer te gebruiken voor de klimatisatie van ons dienstengebouw, inclusief het warm douche water. Daarnaast voorzagen we ook 100.000 liter regenwateropvang en zijn al onze toiletten daar op aangesloten. 

Camping Houtum

Ook in de aanleg van ons terrein kiezen we voor lokale haag- en boomsoorten, liefst bloemende zodat ook de vliegende insecten mee kunnen profiteren.

We trachtten zo veel als mogelijk onze klanten bewust te maken van afvalstromen en sorteren aan te moedigen. We sponsoren ook lokale verenigingen en sportclubs omdat we het belangrijk vinden om een levendige en veerkrachtige community rondom ons te hebben. 


Maar ons paradepaardje is toch de samenwerking met de Pompoenerie, een werkervaringscentrum voor mensen met een beperking. Hun thuisbasis bevindt zich op ons domein en we proberen zo veel als mogelijk activiteiten op elkaar af te stemmen. Zo verzorgen zijn het composteren van al het biologisch afval van ons ganse domein en hergebruiken ze dat lokaal op het pompoenenveld. Het is een prachtige organisatie met prachtige mensen en we zijn erg fier dat ze deel uitmaken van ons verhaal

Pompoenerie
Pompoenerie