Basis VS Comfort kampeerplaatsen op camping Houtum, wat zijn de verschillen?

Op camping Houtum hebben we meerdere kampeerplaatsen voor onze gasten. Denk bijvoorbeeld aan een kampeerplaats voor een eigen mobilhome, vouwwagen caravan of tent, vaste chalet plekken en verhuur safaritenten, tipitenten en accommodaties. Kortom dat zijn heel wat verschillende kampeerplaatsen.

Eén van de meest gestelde vragen is: wat is nu het verschil tussen de basis en comfort plekken? Dit is een hele logische vraag, want hiervan hangt af waar jij komt te staan op de camping. Vandaar ook dat wij dit artikel graag wilde schrijven, zodat we onze kampeergast van meer informatie kunnen voorzien.

Op onze camping hebben we meerdere velden met toeristische plaatsen. De velden bestaan uit:

Type

De Grootte

Aantal kampeerplaatsen

Basisveld

100 m²

30 plaatsen

Verharde Camperplaatsen

500 m² | half verhard en half gras

6 plaatsen

Comfortplaatsen

125 m²

11 plaatsen

Seizoen plaatsen

100 m²

10 plaatsen

Tentenweide

geen vaste afmeting

10 plaatsen

Basis kampeerplaatsen

Eén groot veld

Op het veld hebben wij 30 kampeerplaatsen van 100m².

Gedeelde elektriciteit palen

De elektriciteit palen bij de basis plaatsen worden onderling gedeeld met de andere buren. Voor iedere plek is er een ingang in de paal voor zien. Dit kan 20meter verderop staan. Zeker goed om hier rekening mee te houden. Allemaal zijn ze voorzien op 10 ampère ofwel dik 2000 watt.

Kampeergroepen

Wij hebben één groot veld en dat is ideaal wanneer u met uw kampeergroep bij elkaar wilt staan. Regelmatig is het hele plein verhuurd voor één groep. Het is wel goed om dit op tijd te reserveren. Mail rechtstreeks naar info@campinghoutum.be 

Kampeerplaats op camping Houtum

Comfort kampeerplaatsen

Water en elektriciteit

Op iedere comfortplaats staat een paal waar je zowel water kan tappen als lozen en  elektriciteit kan krijgen. Allemaal zijn ze voorzien op 10 ampère ofwel dik 2000 watt.

Grootste plaatsen

Onze comfortplaatsen zijn de grootste die we hebben. De kampeerplaatsen worden steeds groter, aangezien de caravans en mobilhomes, groter worden. Ook staan onze comfortplaatsen regelmatig als eerste volzet, waardoor we in 2024 meer comfortplaatsen erbij hebben gecreëerd. Ondertussen hebben we elf comfort kampeerplaatsen. Je hebt zo altijd een minimale lengte van 15 meter.

Afbakening

Onze comfortplaatsen zijn allemaal afgebakend met een haagje en een boom zodat het erg duidelijk is tot waar je plek komt.

Ook seizoenkampeerders

Tussen de toeristen die voor één nacht of langere tijd komen kamperen, staan ook onze vaste seizoenkampeerders op deze velden. Zij staan mogen hier staan tijdens het seizoen van 1 april tot en met 30 september oktober.

We vragen voor de comfortplaatsen €4,50 per nacht meer, ongeacht in welk seizoen of met welke actie dan ook. Je krijgt een grotere plaats en gelijk elektriciteit en wateraansluiting op je kampeerplaats.

De verschillen zijn duidelijk, maar zijn er ook overeenkomsten tussen de velden? Jazeker die zijn er ook, lees hieronder de gemeenschappelijke punten.

De overeenkomsten tussen de basis en comfortplaatsen zijn:

Bezoekers

Op alle plaatsen zijn de bezoekers met een auto met caravan, camper/mobilhome, kampeertent welkom. Op iedere plek mag maximaal 6 personen overnachten. Komen jullie met meer overnachten? Geen probleem, dan boeken we twee plekken.

Eigen plek uitkiezen

Wil je terugkomen op je favoriete plekje? Geef specifieke jullie kampeerplaats door, zodat we deze gaan vastleggen voor jullie bezoek. Dit is een optie en hierop vragen we €6,- per boeking voorkeurskosten. En dan sta je weer op je favoriete plekje

Staanplaats

Al onze kampeerplaatsen zijn qua oppervlakte aantrekkelijk. Het leuke is ook nog, jullie mogen volledig zelf bepalen hoe je jullie verblijf opstelt. We vragen enkel om je niet met de rug richting de doorgangsweg of het midden van een veld op te stellen. Zo kunnen jullie een zonnige kant of juist schaduw creëren. En vooral ook, uit de wind staan. Voor ons is het belangrijk dat iedere gast een fijne vakantie krijgt en daarin is dit een belangrijk onderdeel.

Eurostekker 

Om elektriciteit te krijgen heb je een eurostekker nodig. Andere stekkers passen er helaas niet op onze elektriciteit kasten. Zijn jullie de stekker vergeten, niet erg, want met een kleine borg mag je een stekker van ons lenen.

In- en uitchecken

Al onze gasten zijn van harte welkom vanaf 13.00 uur en dan mogen jullie tot 12.00 uur blijven op de dag van vertrek. Dankzij deze tijden is het voor al onze kampeerders aangenaam.

Liever eerder aankomen of langer blijven staan? Dit is de meest terugkerende vraag die we wekelijks binnen krijgen via de telefoon of per mail. Natuurlijk begrijpen wij onze enthousiaste gasten die dolgraag willen beginnen aan hun verlof. Al hebben wij ook kampeergasten die zelf ook alles uit hun verblijf willen halen en gedurende hun tijd blijven staan.

Vandaar dat wij vanuit de receptie altijd zeggen, we kunnen niets op voorhand garanderen. Iedere kampeergast heeft recht op al zijn uren op welke kampeerplaats dan ook. Zijn de voorgangers nog op het veld? Dan vragen wij vriendelijk aan de nieuwe gasten om te parkeren.

Tijdens het wachten kan je bijvoorbeeld een prachtige wandeling maken langs de Nete, een drankje drinken in Café de Congé of al beginnen aan een fietstocht.

En als laatste voordeel om dit systeem te hanteren is, we hebben in de ochtend alleen maar uitcheckers en in de middag alleen in-checkers. Hierdoor hebben we qua verkeer een soort van eenrichtingsweg omdat de wagens allemaal dezelfde kant oprijden.

Wil je toch 100% zeker zijn dat je vroeger kan aankomen of langer kan blijven staan? Boek dan een nacht extra en dan heb je de handen vrij.

Onze receptie:
Martiena, Vic en Hedwige

Reserveren

Om niet voor vervelende verrassingen te staan is het goed om vooraf te reserveren bij ons. Dit kan zowel via ons boekingssysteem op de website https://booking.campinghoutum.be/ als via de mail naar info@campinghoutum.be

Slagboom

Via de slagboom voor de receptie kun je zowel naar de basis- als comfortplaatsen. De slagboom gaat op ieder gewenst moment omhoog, zonder een uitrijkaart. Om naar binnen te komen doen wij hem de eerste keer vanuit de receptie open. Wil je vaker in-en-uit rijden dan heb je een slagboomkaart nodig. Vanaf 07.00u tot 23.00u kan je altijd binnenrijden. Buiten deze tijden mag je de auto voor op de parking zetten.

Toeristenbelasting

Net zoals bij alle andere campings en hotels betaal je bij ons ook toeristenbelasting. Het tarief hier is €0.80 per persoon per nacht.

Honden zijn getolereerd

Voor iedere hond die blijft overnachten bij ons, betaalt u €2,- per nacht. Op iedere kampeerplaats mogen er maximaal 2 honden mee. Tevens is iedere hond die bij ons bezoek is aangelijnd en dient het baasje hondenzakjes op zat te hebben voor de behoefte van de hond zelf op te ruimen. De hond kan dus mee maar we vragen met aandrang om deze regels strikt op te volgen om het voor iedereen aangenaam te houden.

Tentenweide

Naast de basis en comfortplaatsen hebben wij ook nog een tentenveld. Zoals de naam al zegt, hier mogen alleen maar tenten opstaan. Het is een klein veldje die omringt ligt door een heg.

  • Op dit veld is geen elektriciteit of water aanwezig.
  • In één tentje slapen maximaal 4 personen.
  • Geen limieten op de grootte van de tent, geen onderscheid in tarief op grootte van de tent.
  • Er staan picknick banken die vrij zijn om door iedereen te gebruiken.
  • Je mag het veld niet op met de wagen, ook niet om te laden en lossen. Vlakbij even parkeren kan wel.

Camperplaatsen

  • 50% is verhard met grastegels, 50% is gewoon grasveld
  • Enkel bedoeld voor campers
  • Bij ieder plaats is er water en elektriciteit paal voorzien.
  • Het hele jaar toegankelijk voor onze gasten.

Seizoensplaatsen

Iedere seizoen hebben wij kampeerders die voor maximaal zes maanden hun caravan met voortent opzetten. Ze mogen hier de gedurende periode zo vaak komen als ze willen. Sterker nog, ze mogen er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld 3 weken op vakantie te gaan met hun caravan en vervolgend weer terug te komen. Daarbij mogen alleen deze kampeerders ook hun caravan in de winterperiode laten staan voor een winterstalling tegen betaling. Hun plaats wordt volgend jaar weer gebruikt door dezelfde kampeerders, waardoor ze hier gemakkelijk gebruik van kunnen maken.

Na het lezen van dit artikel weet je alles over onze kampeerplaatsen. Ben je nog naar iets anders benieuwd of ken jezelf nog een leuk voordeel van één van onze plaatsen, laat het dan zeker weten onderaan dit artikel. We zijn benieuwd.

Wanneer kom jij/jullie naar Kasterlee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *