Achter de schermen bij ons Graspopweekend

Ieder jaar doen wij groots mee met de camping tijdens het festival Graspop 20 juni t/m 23 juni 2024. Dit is een ‘heavy metal’ festival. Terwijl dit best wel heftig klinkt, valt dit super mee. Het is een familievriendelijke festival voor jong en oud met bezoekers vanuit heel de wereld. Op dat weekend passeren er meer dan 120.000 unieke bezoekers!

Er zijn echter heel wat festival gangers die graag tot rust willen komen tijdens dit weekend en niet in de drukte willen zitten. Wij op Camping Houtum hebben voldoende kampeerplaatsen en wij willen dat iedere kampeerder tot rust kan komen. Kortom, wij veranderen voor één weekend in het jaar in een ‘Graspop Camping’. In dit artikel nemen we je mee achter de schermen van dit weekend, plus de op- en afbouw.

Trouwens, de uitbaters Jakke en Vic (broers) gaan zelf al jarenlang met vrienden en familieleden naar het festival toe. Dit heeft er zeker toe geleid dat we het zelf ook wat groter wilden gaan aanpakken. Zo hebben ze samen met Locat een shuttle geregeld die gasten brengen en ophalen in Dessel. Ook organiseren ze samen met de Pompoenerie een heerlijk ontbijt. Dit en nog veel meer delen we in dit artikel.

De opbouw

De week voordat het Graspop festival beginnen, zijn we vanaf de maandag ervoor gedeeltelijk dicht. Dit geeft ons tijd om ons terrein aan te passen voor het weekend.

Basisveld aanpassen

Op het basisveld verdelen we ieder kampeerplaats doormidden. We willen het zo gemakkelijk maken voor onze kampeerders, waardoor we slimme kaders maken met de grasmaaier of een spuitbus. Zo weten wij zeker dat iedere kampeerplaats de juiste afmetingen heeft.

Extra plaszuilen

De meeste festivalgangers zijn van stoere metal binken (met een klein hartje hoor). Dit betekent al gauw dat we rijen krijgen om naar het toilet te gaan. Vandaar dat we extra plaszuilen hebben geregeld, zodat je voor ‘de kleine plas’ gelijk kunt gaan.

Shuttle in samenwerking met Locat

Heel wat gasten komen naar ons zonder fiets hoewel dat eigenlijk de beste optie is! Zeven kilometer wandelen en dan de hele dag feesten en weer terug, dat is gewoonweg geen optie. Vanuit hier is het idee ontstaan om samen te werken met onze buren ‘Locat’. Zij organiseren wekelijks meerdere evenementen voor teambuilding/feesten en beschikken over de juiste transport: een oude wegtram getrokken door een 4x4. Dit is de ideale oplossing om onze kampeerders te vervoeren naar het Graspop festival want zo kunnen we via de Prinsenpark route rijden en mijden we de files rond het festival.

Shuttle diensten:

  • De shuttle vertrekt en komt aan bij het sanitair blok 1. Daar kun je gemakkelijk in-en-uitstappen. Bij de halte hangt ook een bord met begin en eindtijden.
  • Tussentijds stopt ook even de dienst, aangezien dan het festival volle bak bezig is.
  • Verder is de laatste shuttle ook daadwerkelijk de laatste shuttle. Helaas gaan we niet beginnen met het maken van uitzonderingen.
  • En nog een nadeel van de shuttle, die we ook zeker willen vermelden is, onze shuttle mag helaas niet helemaal tot aan het festivalterrein parkeren. We moeten rechtsomkeer maken aan de parking Prinsenpark. Dit ligt op zo’n 2 kilometer van de hoofdingang.  

Ontbijtservices in samenwerking met de Pompoenerie

Samen met de Pompoenerie (werkervaringscentrum) organiseren we ontbijt/brunch op de vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De kampeerders mogen van 9.00 u. tot 11.30 u. aanschuiven voor alle lekkernijen. Het is zeker de moeite waard 😉

De Pompoenerie

Ondertussen kunnen we de Pompoenerie niet meer wegdenken uit Houtum. Iedere dag zijn ze aan het werk op het veld of staan ze hun producten te verkopen. Het is een hele mooie organisatie die we maar al te graag willen sponseren. Over sponseren gesproken, alle opbrengsten van het ontbijt gaat volledig naar de Pompoenerie. Hiermee steunen we ze allemaal een beetje.

Afbouw

De festivalgangers mogen tot de maandag middag na het festival blijven staan. Hierdoor kunnen ze zondag nog eens helemaal uit hun dak gaan. Rustig na het ontbijt kunnen ze gemoedelijk de koffers inpakken en overnachting spullen afbreken. Het feest zit er helaas weer op en nu moeten we weer een heel jaar wachten op de nieuwe editie van Graspop.

De dagen na ons Graspopweekend gaan we een beetje rust inlassen. We gaan bijna de zomer in en dan is een beetje recup nooit verkeerd.

Tot slot, bij voorbaat al grote dank aan alle graspopkampeerders dat jullie voor onze camping kiezen en dat wij onze eigen graspopweekend hier in Kasterlee kunnen organiseren. Daarnaast bedanken we ook graag Locat en de Pompoeniere voor de fijne samenwerking.

Graag tot volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *